DINAMO #3: Taller de Xarxes i pedagogies col·lectives: complexitats i reptes

Els passats dies 22, 23, i 34 de març estiguerem al Centre del Carme perquè vam estar seleccionades per formar part de la Convocatòria DINAMO #3, organitzada per Hablarenarte i Consorci de Museus CV, junt amb altres 11 propostes engrescadores de l’escena cultural valenciana.

El programa DINAMO es posa en marxa a partir de l'experiència de hablarenarte: com a soci de Trans Europe Halles, una xarxa europea d'espais culturals independents amb més de trenta anys de trajectòria.

 

Disseminats per tot Europa, els 65 centres que componen la xarxa es caracteritzen per sorgir a partir d'iniciatives ciutadanes i / o artístiques i, després d'haver innovat en diferents camps de la creaió contemporània com medi ambient, sostenibilitat, educació i mediació, ser avui centres de gran trajectòria i prestigi. Aquest coneixement i experiència apresa és la que es vol compartir amb els agents culturals espanyols a través d'un format eminentment participatiu que hem anomenat "clínica de projectes".

El projecte DINAMO és un programa subvencionat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport que es desenvoluparà a nivell nacional en: Centre Huarte (Pamplona), al Centre del Carme (València) i a La Casa Encendida (Madrid).Aquest coneixement i experiència apresa és la que es vol compartir amb els agents culturals espanyols a través d'un format eminentment participatiu que hem anomenat "clínica de projectes".

Jornades "Nous entorns d'aprenentatge per a les arts i la cultura"

Comunicació a les jornades "Nous entorns d'aprenentatge per a les arts i la cultura", organitzades per CREARI Grup de Recerca en Pedagogies Culturals, juntament amb l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València.

El passat dia 24 de novembre a les 12h., la nostra companya Irene Llàcer exposà, en el marc de les jornades d’educació, la vivència del nostre projecte #Memorabilis com exemple d’experiència dinamitzadora de nous llocs d’aprenentatge fóra de les aules d’un institut.

Nous-entorns-daprenentatge-per-a-les-arts-i-la-cultura
intramurs, equip351,

Petxa Kutxa

Divendres 28 d’octubre de 2016, a les 18:30h estiguerem convidats per l’organització del Festival Intramurs per fer una presentació del nostre taller Perduts a l’IVAM! a la Sala Ausiàs March de la Fundació Bancaixa. Vam compartir l’experiència amb tot un seguit de col·lectius que treballen l’educació no formal a la ciutat, tot al marc de Mini-Intramurs.

Congres de Gestió Cultural

La nostra companya Irene Llàcer va presentar la comunicació #MemorabilisCampanar, una vivència des de les noves tecnologies al II Congres de Gestió Cultural: Mapant realitats. Entre llocs i persones, dintre del simposi La gestió cultural com a eina de transformació social.

Va ser una vesprada molt enriquidora al IVAMLab, que fou el lloc triat pels organitzadors, on vàrem poder contrastar opinions i conèixer experiències d’altres col·lectius i grups dedicats a fer cultura, com nosaltres. El congres va estar organitzat pel Màster Oficial Interuniversitari en Gestió Cultural (Universitat de València i Universitat Politècnica de València).

Nous-entorns-daprenentatge-per-a-les-arts-i-la-cultura

Jornades Modernitats en Conflicte

Ponència de cloenda de les jornades Modernitats en Conflicte, IV Jornades Doctorals Interuniversitàries d’Història Contemporània del Departament Història Contemporània de la Universitat de València.

La nostra companya fundadora de l’Equip351, Aida Vizcaíno, va presentar el passat 15 de juliol de 2016 l’experiència viscuda amb el projecte #Memorabilis, a les jornades doctorals organitzades des del Departament d’Història Contemporània a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. L’Equip351 vam ser convidats per tal d’exposar altres usos educatius i socials de l’ús de la història i la memòria.