UBú projecte, ivam, didactica

Benvingut sigues, Ubú!

Des que va començar l’any 2018, durant tot aquest més de gener, hem estat silenciosament captius, acabant d’arrodonir el que és la segona fase de l’any de l’Equip351 i que, no sabem ben bé com, sempre ens sorprèn i ens plena d’il·lusió, i és que tenim un nou projecte a les mans!

A partir de febrer encentem una aventura que ens acompanyarà fins a l’estiu! Posarem en marxa nous processos però amb algunes cares conegudes, espais habitats o metodologies pròpies, però, i això sí, amb tota una sèrie de reptes i novetats que ens posen ben contentes (i ens fan estar molt atentes!).

I és que el proper 18 de febrer arrenquem els tallers familiars amb el nou #ProjecteUBÚ a l’IVAM de València, arran l’exposició “Miró, ordre i desordre” que s’inaugura en tal sols dues setmanes. El Projecte UBÚ vol ser un punt de trobada, un espai de reflexió artística i crítica viscut en família sobre (i gràcies a) la magnífica obra de Joan Miró que es podrà veure en sala mostrant l’exposició més extensa i potent que s’ha vist mai a la ciutat.

El Projecte UBÚ vol ser el detonador amb el qual apropar-nos a aquests angles menys coneguts de l’obra del genial artista català per posar-los en valor i en relació amb la nostra quotidianitat: la dimensió escenogràfica de l’obra de Miró, el seu fort compromís polític i social o els jocs que ell mateix proposava amb les seues obres posant contra les cordes el significat tradicional d’autoria.

És per això que cada diumenge, al llarg de més de 4 mesos, farem reviure un personatge diferent de l’obra “Mori el Merma”, inspirada en el text d’Alfred Jarry “Ubú rei”, i per la qual Joan Miró va dissenyar i pintar els personatges, màscares, ninots i decorats junt als actors de la companyia La Claca, l’any 1978. Tindrem amb nosaltres a La Dona, El Merma, El Ministre Cap de Gos, les màscares... i alguna sorpresa més “mode traca final”, allà pel mes de juny.

Estem contentes de tornar a l’IVAM, de poder implementar un projecte gran, complex, però valent! Per davant ens queden molts diumenges i una nova concepció de projecte que vol sortir-se’n un poc de les línies habituals, de repetició i ritme de les propostes de cap de setmana dels museus valencians, introduint variacions i intentant fidelitzar el públic al fet cultural, més enllà de l’oci familiar, més proper a la crítica i al gaudi artístic compartit que no pas al tallaiapega.

Si ens busqueu, ara ja, serà fàcil trobar-nos: ens veiem els diumenges cavant i sembrant a l’IVAM, seguint les directius del propi Miró:

El teatro se hace y no queda nada de él, esto es fascinante. La obra de arte puede desaparecer, esto no importa, pero debe haber dejado su simiente en la tierra.

Joan Miró (c. 1976)

+ info: ací i ací

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *