blanca europa, daniela ortiz, taller retallant blanca europa, irene llacer

Blanca Europa is in the house!

Ens vam embarcar en aquesta aventura fa ja més d’any i mig… la nostra companya Irene Llàcer amb l’artista Daniela Ortiz es presentaven convocatòria pública de Projectes Expositius realitzada per l’Ajuntament de València a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals amb un projecte curatorial: Blanca Europa, i va ser seleccionat! L’abril del 2016 començava a gestar-se i alinear-se els astres per aterrar a la nostra ciutat, i l’Equip351 li donàvem la mà!
Vam tindre la sort de poder tenir a Daniela Ortiz a València el mes novembre del 2016. Va fer dos tallers en col·laboració amb Màster en Història de l'Art i Cultura Visual de la Universitat de València. Durant l'estada de Daniela Ortiz a València, l'artista va impartir dues conferències al Màster en Història de l’Art i Cultura Visual de la Universitat de València: Sistema de Control Migratori, blanquitud i eurocentrisme i Jus Saguinis. Dret de sang, control migratori colonial aplicat a dones embarassades i menors migrants.

Les conferències van acabar en obra: el 7 de novembre de 2016, a les 00h, Daniela i els alumnes de Màster, van realitzar una performance -que es podrà veure a la sala registrada en un vídeo-, testimoni del moment en què l’artista, embarassada de set mesos, passa a ser considerada una “immigrant il·legal” per la Llei d’Estrangeria, en expirar el seu permís de residència.
Els alumnes participants en la performance van ser Giovani Abastante, Maria Aparisi, Gabriela Gard, Andrés Herraiz, Javier Martínez, Marta Marín i Rocío Ortiz, així com el catedràtic d’Història de l’Art Rafael Gil Salinas. Esther Alba va estar donant-nos suport durant tota la gestió que va portar realitzar la col·laboració amb la facultat.
Va ser intens, rabiós, complicat i bonic. Tot això ara es podrà veure en sala perquè el proper dia 4 d’octubre el projecte (per fi!) veurà la llum a les Drassanes de València. A les 20:30h hi serem totes per donar-li la benvinguda.
Nosaltres a més, gaudirem de la dinamització real i virtual de Blanca Europa: Posem en marxa els tallers per a joves “Retallant Blanca Europa” on tindrem un espai per a joves (12-17 anys) on junts puguem advertir, reflexionar i debatre sobre el racisme que impera a les nostres societats, en el nostre dia a dia, per aprendre a combatre’l i a detectar-lo des de la reflexió artística i activista que ens ofereix l’obra de Daniela Ortiz.

I a més, en el món virtual estem portant el blog:

https://blancaeuropa.wordpress.com/   Reflex digital i repositori de tot el que ha suposat (i suposarà) un projecte com aquest, amb el que estem ENCANTADES!
Què més es pot demanar?

Dades pràctiques:

Del 5 d’octubre de 2017 al 7 de gener de 2018

Les Drassanes, València
Pl. Juan Antonio Benlliure, s / n, València

De dimarts a dissabte de 10-14h i de 15-19h. diumenges i festius de 10.00-15.00h
+info: www.blancaeuropa.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *