ies campanar, formacio, memorabilis campanar,

La memòria viu a una classe d’institut

Aquesta setmana hem començat amb les formacions als participants de Memorabilis, sembla que des de la presentació de la setmana passada s’ho van rumiar molts, i… tenim confirmats 97 alumnes del IES Campanar! 97?? Morirem d’èxit?!! Ens esperàvem ganes i il·lusió per Memorabilis, però un centenar d’investigadors de la memòria desperdigats escudrinyant el barri és més bonic i il·lusionant del que podríem haver imaginat mesos enrere.
Doncs sí, així és: 97 alumnes que s’organitzaran en grups autònoms de 4-6 persones per buscar informants i per repreguntar sobre el passat de Campanar i les seues maneres de viure el territori.
Sota un rebombori de veus i preguntes –i sinó que li ho diguen a Aida- vam aconseguir reflexionar tots junts sobre la importància de la memòria per entendre com som, de la necessitat de fer entrevistes per trencar amb els estereotips que ixen per la TV i als mitjans de comunicació, per conèixer més sobre l’horta i el paper que va jugar al barri ahir i hui, etcètera i etcètera.
Notem moltes ganes de sortir al camp i fer feina de carrer, (serà que els alumnes necessiten més motivació, més “aire” i menys pupitres?), ganes de conèixer i compartir tot el que van a viure, tot el que anem a viure. Estem il·lusionades i expectants, la setmana vinent sessió tecnològica, allà que anem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *