memorabilis campanar, museu valencia etnologia

#Memorabilis al Museu Valencià d’Etnologia

Teníem ganes d’escriure aquesta entrada del Blog per explicar-vos tot el que vàrem viure el divendres passat: el dia 15 va ser un dia intens i divertit ja que vàrem anar tots d’etnoexursió al Museu Valencià d’Etnologia! Amb la idea de veure les diferents aplicacions i usos de la memòria oral, de la memòria viva que hem treballat al barri de Campanar, vàrem organitzar una sortida conjunta per anar al Museu, qui a més, és un dels partners de #Memorabilis.

I allí ens vam plantar més de 40 estudiants i professors del IES Campanar, els membres de l’Equip351 i una bona part dels conservadors del Museu. Va ser de la seua mà que els alumnes van poder veure i conèixer de diferents experiències, tasques i feines pròpies d’un centre com aquest.

El planning que havia preparat la nostra companya Alicia estava ben nodrit: amb Raquel Ferrero vàrem veure l’exposició temporal Arribes o te’n vas?, i les exposicions permanents ens les van explicar Robert Martínez (La ciutat viscuda), Asun Garcia (Secà i Muntanya), Josep Aguilar (Horta i Marjal), i les bibliotecàries Amparo Pons i Mª Carmen Cañada ens van deixar endinsar-nos als budells de la Col·lecció efímera de la biblioteca del MVE.

Entre fotos, vídeos, visites, xerrades i entrevistes vam pul·lular al voltant de dues hores pel Museu, cosa que va ser d’allò més engrescador, i és que sortir de les aules per aprendre d’una altra manera, amb la vivència directa, sempre és un plaer. Com un plaer fou recórrer els racons del Museu gràcies a tots els tècnics que ho van fer possible (els qui vam veure i qui ens van atendre amb anterioritat), a tots ells volíem agrair-los el seu temps prestat! Com també als profes del IES que es van llençar a la piscina organitzant la visita amb nosaltres, què faríem sens ells! (sens el Josep!).

I ja va quedant cada cop menys #Memorabilis que fer… En poc de temps us avançarem el teaser del documental…

Pinta bé, pinta molt bé! Estigueu ben atentes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *