Taller Retallant Blanca Europa

Un projecte de l’Equip351
Octubre - desebre 2017
Sobre l'exposició Blanca Europa, un projecte de Daniela Ortiz

 

 

El taller Retallant Blanca Europa vol oferir un espai per a joves (12-17 anys) on junts puguem advertir, reflexionar i debatre sobre el racisme que impera a les nostres societats, en el nostre dia a dia, per aprendre a combatre’l i a detectar-lo des de la reflexió artística i activista que ens ofereix l'obra de Daniela Ortiz, i que es pot veure a l'exposició Blanca Europa comissariada per Irene Llàcer.

Al llarg de la seua trajectòria Daniela Ortiz (Cusco, Perú, 1985), busca generar espais de tensió en què les seues obres indaguen concepcions de raça, classe, nacionalitat i gènere explorant el funcionament d’allò social, i evidenciant-lo com estructures basades en la inclusió i l'exclusió. Durant els últims anys, els seus projectes han capgirat, especialment, al voltant de la situació migratòria i de la gestió que realitzen els estats i les societats receptores d’aquesta.

L'experiència que ofereix el taller Retallant Blanca Europa s'organitzarà en dues parts: la primera part es centrarà en una visita dialogada per la sala d'exposició de Blanca Europa. Gràcies als projectes de Daniela Ortiz que estan exposats a la sala, veurem i entendrem altres maneres de denunciar i de parlar de temes racistes i sexistes, i de com es fa a través del dispositiu "art": vídeos, accions, performances, instal·lacions o publicacions. A més, posarem en valor l'experiència viscuda per cadascun dels assistents, tal i com treballa l'artista Daniela Ortiz: a partir de la seua experiència personal.

La segona part de Retallant Blanca Europa, que també realitzarem a la mateixa sala d'exposicions, estarà centrada en un taller de reflexió sobre els discursos racistes que trobem al nostre voltant: a la premsa, a les xarxes socials i altres mitjans de comunicació, en pel·lícules, dibuixos, samarretes, anuncis, frases i expressions, en còmics, llibres (i llibres de text!), en les polítiques i en les lleis que ens regeixen, en monuments i escultures, a noms dels carrers de la nostra ciutat... perquè el racisme està per tot arreu, fins i tot en llocs on encara, la gran majoria, no n’és conscient.

Pensem que treballar des de les imatges quotidianes, des d’allò conegut pels més joves, connectant amb els discursos que plantegen les obres de Daniela Ortiz, són el combo perfecte per, des de la reflexió artística i activista, posar sobre la taula un dels temes polítics i socials actuals de més importància i urgència.

On: a Les Drassanes del Grau, València

Per a qui: grups de joves 12-17 anys (ESO, Educació Secundària Obligatòria i Batxiller)

Quan i com: de dimarts a divendres de 10 a 14h., amb cita prèvia escrivint a hola@equip351.com

Durada: 1h 30'

Quant: és debades!

+info: www.blancaeuropa.wordpress.com

Descarrega't la info del taller: RetallantBlancaEuropa.pdf

logo, ajuntament valencia

Més noticies

Blanca Europa ies benicalap

Primeras sesiones de la mediación de Blanca Europa

Recientemente hemos iniciado las sesiones de mediación “Recortando Blanca Europa para dinamizar la exposición Blanca Europa de Daniela Ortiz, comisariada por Irene Llàcer, que se podrá ver en las Atarazanas de València hasta el próximo […]

Winter is coming, programació, equip 351

Winter is coming!

Cert és que “oficialment” encara no, però la tardor i el començament del fred ens porten setmanes intenses i plenes d’activitat, ja sabeu allò de #luckyEquip, i sí… nosaltres també ho veiem així! Vos fem […]

blog blanca europa, daniela ortiz, irene llacer

De blog a blog -Del Equip a Blanca Europa y viceversa-

Como ya os contamos el otro día, desde hace más de un año colaboramos con el proyecto de Daniela Ortiz, Blanca Europa, que ha comisariado nuestra compañera Irene Llàcer. El proyecto es fruto de la […]

Veure més

BLANCA EUROPA