ivam projecte ubu
Un projecte de l’Equip351 per a l'IVAM
Febrer - juny 2018
Sobre l'exposició Joan Miró. Ordre i desordre.

 

 

Projecte UBÚ

Més que no pas el quadre mateix, 
el que compta és allò que llança a l’aire, allò que escampa

Joan Miró, 1959

 

El Projecte UBÚ vol ser un punt de trobada, un espai de reflexió artística i crítica viscut en família sobre (i gràcies a) la magnífica obra de Joan Miró que es pot veure a "Miró. Ordre i desordre " a la Galeria 1 de l'IVAM a partir del 15 de febrer de 2018.

Projecte UBÚ planteja un taller familiar compost per dues parts diferenciades però connectades entre sí: una visita a l'exposició per conèixer una sèrie d'obres de Miró seleccionades i un posterior temps de creació artística que supose una experiència compartida en família.

Projecte UBÚ UBÚ vol ser el detonador amb el qual apropar-nos a aquests angles menys coneguts de l’obra del genial artista català per posar-los en valor i en relació amb la nostra quotidianitat: la dimensió escenogràfica de l’obra de Miró, el seu fort compromís polític i social o els jocs que ell mateix proposava amb les seues obres posant contra les cordes el significat tradicional d’autoria.

És per això que cada diumenge farem reviure un personatge diferent de l’obra “Mori el Merma”, inspirada en el text d’Alfred Jarry “Ubú rei”, i en la qual Joan Miró va dissenyar i pintar els personatges junt als actors la companyia La Claca, el 1978.

Com i quan ho farem?
Els diumenges 18 i 25 de febrer 2018, 4 i 11 de març ens dedicarem a La Dona.
Els diumenges 25 de març 2018, 1, 8 i 15 d’abril 2018 ho farem al Ministre Cap de Gos.
Els diumenges 22 i 29 d’abril, 6 i 13 de maig ens centrarem en el personatge principal: El Merma!
Els diumenges 20 i 27 de maig, 3 i 10 de juny 2018 tancarem els tallers amb les màscares.
I el darrer dia 17 de juny... vos convidarem a una festa especial (aquest dia farem una sessió especial de tancament, + info www.equip351.com).

A qui va dirigit?
A públic familiar de totes les edats i entès de manera àmplia i inclusiva (nens i nenes acompanyats de iaies i iaios i avis, pares i mares, ties i oncles de sang i postissos, tutors, amics, cosines i cosins i tot aquell que consideres la teua família ).

Quina durada té?
El taller es compon d’una visita de mitja hora a l’exposició i un taller d’una hora de durada (aproximadament).

Com puc cercar informació, notícies o xarxes del taller abans (o després) d’haver participat?
Molt fàcil! Rastreja el hashtag #projecteUBÚ a Twitter, Facebook, Instagram o Flickr iens trobarem a les xarxes!

Puc repetir?
I tant!

Inscripcions
Cal inscriure’s 15 minuts abans del començament del taller al taulell situat al hall d’entrada de l’IVAM, els grups són limitats a 26 places (es seguirà l’ordre d’inscripció).

+ INFO ací

Més noticies

projecte ubú, equip351, miró, ivam

PROJECTE UBÚ: UN VIAJE AL CENTRO DE UN CENTRO DE ARTE

Por Laura Navarro lauranavarro050@gmail.com Con motivo de la exposición Joan Miró, orden y desorden del Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) tuve el placer de colaborar como educadora de museos con el Equip351, un colectivo […]

hurones, miró, ivam, equip351

“Los hurones”: darrera parada

Irene Llàcer- Amb el #projecteUBÚ hem volgut retre un petit homenatge a Joan Miró i al seu posicionament polític i social de maduresa, és per això que el centre del projecte pivota entorn a quatre personatges […]

amores, grupo percusión, musica

#ProjecteUBÚ + AMORES + 20 percussionistes = BUM!

El proper dia 17 de juny a les 12h hem muntant una festa de comiat i de tancament del #ProjecteUBÚ! Tenim la sort de comptar amb la col·laboració dels AMORES Grup de Percussió i les […]

GALERIA