Phona. Cicle de Noves Músiques de Mallorca

L'Equip351 va participar en el disseny de la primera edició del PHONA. Cicle de Noves Músiques de Mallorca. On el nostre company Vicent Alberola va esdevenir el seu director tècnic. Aquest cicle ja ha celebrat la seua tercera edició i compta amb el recolzament de les principals institucions balears: Institut d'Estudis Baleàrics, Consell de Mallorca o l'Ajuntament de Palma.
La programació inicial de PHONA s’estenia de setembre a gener, i va tindre lloc a diferents espais i amb una clara vocació de punt de trobada o clúster d’activitat durant gairebé quatre mesos de programació. Amb la programació de dues o tres activitats al mes vam donar normalitat a la presència d’una oferta de música actual a Mallorca per tal de reforçar l’hàbit de consum d’aquestes músiques.
El mes de setembre de 2018 vam començar amb una activitat participativa: IMPROPHONA, un dia i mig de jornada d’improvisació orientada a professionals de la música i la dansa conjuntament, guiat per la contrabaixista alemanya Margarethe Maierhofer i la ballarina italiana Federica Porello. També destaquem la performance inspirada per John Cage A house full of music, mitjnaçant la qual, vam convidar a músics de tota edat i condició a omplir La Misericòrdia de Palma tocant o cantant els seus repertoris, creant una enorme peça d’art sonor instrumental vivent.
La programació va continuar d'octubre a desembre amb els concerts de l'ensemble Espai Sonor, organitzador del cicle, i molts destacats grups de panorama estatal, com el Brouwer Trio de València, Plural Ensemble de Madrid, Taller Sonoro de Sevilla, Espacio Sinkro de Vitòria i Rioja Filarmonía. El 12 de gener de 2019 Alter Face va presentar el seu nou repertori String Piano 2 -ple d’estrenes internacionals- de piano manipulat per dos intèrprets.
Més informació a la web de phona: www.phona.cat