“Sentir-se barri”

Fa dies que hem estat més calladets de l’habitual, però és que estàvem concentrats! Estem tancant el treball de camp de #MemorabilisMalvarosa amb la bona gent de l’IES Isabel de Villena i teníem ganes d’explicar-vos com va la cosa.

S’ha de reconèixer que els tres grups de l’institut (4rt A, B i C) han fet una feinada! Han conegut la gent del barri més major, han indagat en algunes històries veïnals i familiars i, per a què negar-ho, s’han berenat bombons i risses amb els entrevistats (i algun selfie també ha caigut!).

Abans de Setmana Santa vam assistir a una “mostreta” a l’institut on els diferents grups es van ensenyar les entrevistes els uns als altres i va ser d’allò més enriquidor. Veure com havien enfocat les preguntes, la càmera o fins i tot, reconèixer cares conegudes en la pantalla ens va servir per reflexionar i pensar en grup i en veu alta.

Van eixir temes interessants, i no sols els que duien preparats, sinó que la conversa els va dur cap a problemàtiques i enrenous d’altres generacions que sobtaven els nostres joves de #Memorabilis: que els seus avis no entenien (ni tenien!) el concepte de “temps lliure” o “d’oci” perquè sempre estaven fent coses per la casa, per la feina o per a l’escola o, per exemple, com van viure les dones més joves els primers anys de la postguerra. Tot sembla que queda tan lluny però alhora està tan a prop com el veí del costat.

Vicent Ballester, el cap d’estudis de l’institut ens deia fa uns dies que #Memorabilis fa que els alumnes es “senten barri”, fa que s’arrelen i tinguen pertinença al territori proper... Si realment aconseguim això, sí haurà valgut la pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *